EKCP-KP-1-21/1-001179 pályázatból megvalósult őszi és adventi-karácsonyi programok

Szeptember 4-én a Nyitott Templomok éjszakája nevű rendezvény. Ezen a rendezvényen énekegyüttesek és hangszeres produkciók Szeptember 4-én a Nyitott Templomok éjszakája nevű rendezvény. Ezen a rendezvényen különböző ének és zenei produkciókat láthattunk. A rendezvény szereplői a Cantus Corvinus Énekegyüttes, Klembala Géza vezetésével, a gyülekezet kórusa Koczor Kinga kórusvezető vezetésével, Antal Gergő és Szucsák Tamás gitárduó, Kaposvári Maura hárfa voltak. A rendezvények Heinemann Ildikó a Római levél alapján hirdette Isten igéjét. Az alkalmon 45-50 ember vett részt.
A következő programunk már az adventre készülődés jegyében zajlott. Lutheránus GasztroEstünk keretében hívtuk meg Dr. Kőszeghy Miklós történészt, aki a Jézus nyomában a szent városban című előadással örvendeztetett meg bennünket. Ez a program november 19-én volt. A programon 21-en vettek részt.

Adventben pedig egy Adventi lelki füzér című minden adventi vasárnapra kiterjedő programsorozattal készültünk. Betegség miatt sajnos a december 5-re tervezett Vecsernye kórus és a Balla Péter kórus közös fellépése elmaradt. A megvalósult adventi- karácsonyi program csokrunk így is csodálatos színes kínálatával bőven adott kulturális és közösségi élmény valamennyi résztvevőnek és jelenlévőnek. December 6-án, a legkisebbek színháza a Bábos mesekuckó Nagy-Papp Krisztina közreműködésével valósult meg. Ezen a programra 7 édesanya jött el a gyermekével. December 12-én Kormos Rebeka minősített népmese mondó jött el. A Luca fénye című meséhez mesés foglalkozással is készült, Luca naptárt készítettek a gyerekek. December 19-én délután a felnőttek csendesedhettek el a Zenés Adventi történet címen meghirdetett alkalmon. Nagy- Papp Krisztina Tolsztoj Panov apó karácsonya című történetét olvasta fel, a zenei betéteket pedig Pechtol Csilla és Czövek István szolgáltatták. Az alkalmon 40-45 ember vett részt.

Az adventi időszakhoz hozzátartoztak az intenzív színdarabpróbák. A színdarab próbák az adventi időszakban 20 órában valósultak meg. 21 gyermek játszotta el Szenteste délutánján a Karácsonyi történetet, melyet Nagy-Papp Krisztina és Heinemann Ildikó lelkész tanított be, és rendezett meg. A rendezvények helyszíne minden esetben a Vecsési Evangélikus Templom volt. ( 2220 Vecsés, Károly u. 24. ) A program a közösség összetartozást erősítette meg. Az összetartozáson túl azt is eredménynek könyveljük el, hogy minden alkalmunkra betértek a gyülekezethez nem tartozó, érdeklődő emberek is. A december 24-i istentiszteleten, gyermekek karácsonyán 120 ember vett részt.