Gyermek- és ifjúsági programok

Más programokra is várjuk a hittanosokat! Minden hónap második vasárnapján családi istentiszteletet tartunk. Ezen gitáros énekeket is énekelünk ifjúsági zenekarunk vezetésével. A hagyományos gyülekezeti énekek pedig egy kisebb komolyzenei együttes kíséretében szólalnak meg. Gyerekek és fiatalok olvassák fel az imádságokat és a bibliai szakaszokat, valamint egy diabemutató segítségével képeket vetítünk ki, hogy a legkisebbek is tudják követni az istentisztelet menetét. Ezeken az alkalmakon természetesen a lelkész is másként szólal meg: az igehirdetésbe bekapcsolja a gyerekeket, és így indul el az igeszakasz megértése. Az egyik legnagyobb ünnepnek számít minden évben a tanévnyitó és a tanévzáró családi istentisztelet. Nézegessen képeket ezekről az alkalmakról!

Természetesen kötetlenebb programokat is kínálunk. A tanév elején és végén is szoktunk tábortüzet tartani. Ilyenkor egy szombat délután együtt vagyunk és játszunk, aztán együtt vacsorázunk, végül a tábortűznél énekelünk.

Kirándulni is szoktunk. Ősszel és tavasszal mindig kitűzünk egy úticélt, ahol egy jót túrázunk gyerekek, felnőttek együtt! A galériában találhatóak a régebbi kirándulások képei.

Kicsivel advent előtt szoktuk megkezdeni a karácsonyi színdarab próbáit. Minden szombaton összegyűlünk, megtanuljuk a szöveget, jelmezt készítünk, szenteste pedig az egész gyülekezet előtt tartunk előadást.

Farsangi mulatságot is tartunk februárban. A jelmezverseny mellett a sütisütő verseny is nagy izgalmak között szokott zajlani. A közös játék és a tombola is elmaradhatatlan az evangélikus farsangon.

Minden nyáron két tábort tartunk: a napközis táborba a kisiskolásokat várjuk; elutazós táborunkba pedig a felsősöket és középiskolásokat.

A már konfirmált fiatalokat ifjúsági órára várjuk minden péntek este. Éneklünk, beszélgetünk, játszunk, és a vasárnapi családi istentiszteletre is készülünk, amelyen a fiatalok a gyerekekkel együtt szolgálnak. Emellett a fiatalokat számos programra várjuk az egész év során: megyünk evezni, korcsolyázni, színházba, sportolni, és önkéntes munkát is szoktunk vállalni együtt.