EGYH-16 pályázaton megvalósított programok

Az EMMI és az EMET támogatásával a REB-17-PROG-0225 azonosítójú pályázatban a következő programokat valósítottuk meg:

  1. Szabadegyetem:
    Ebben a kategóriában egy három részből álló párbeszéd- sorozatot valósítottunk meg, 2017. november- december folyamán. Íme az alkalomról készült plakát:
    • Az első alkalomra november 10-én, este 6 órakor került sor. Csáky- Pallavicini Zófia pszichológus és Németh Zoltán evangélikus lelkész volt a vendégünk. (a Gyülekezeti és Missziói Osztály vezetője) Előadásuk témája: A Hit átadása a családban.
      hit atadasa a csaladban
    • Második alkalom november 17. Kubyszin Viktor író és Victorné Erdős Eszter (Ráckeresztúri Drogrehabilitációs Otthon)volt vendégünk. Előadásuk témája: Jézus is drog? Jézussal a drogtól való szabadulás útján. Az alkalmakról gyülekezeti újságunk a vele adott tudósítást. Ezt az újságot pályázati pénzből adtuk ki, és juttattuk el gyülekezeti tagjainkhoz. Az aktuális számokat feltöltjük az Eper rendszerbe.
      Jézus is drog?
    • Harmadik alkalom december 8-án, este 6 óra volt. Dr. Fabiny Tamás és Dr. Beer Miklós püspök dialógusa az ökumenéről: Az egymáshoz közeledés lépései címmel. Moderátor Galambos Ádám volt. Az alkalomról Az Evangélikus Élet és az evangelikus.hu is közölt cikket.
      Az egymáshoz közeledés lépései
    • Mindhárom alkalommal szolgált az énekkarunk, a Vecsernye kórus.
  2. A színdarabok
    • Két előadásra került sor. Az egyik Luther életének egy-egy részletét, fontosabb állomását mutatta be. Ebben az ifjúságunk tagjai játszottak. A művet Kiss Zsoltné Berényi Tünde írta, rendezte Kiss Zsolt, a Körszínház vezetője, aki egyben Luthert is alakította. A mű címe: Életképek Luther életéből. Október 31-én a Reformáció 500. évfordulóján adtuk elő a saját templomunkban az előadást.
    • A második színdarabra 2017. november 9-én került sor a Bálint Ágnes Kulturális Központban. Két előadást tartottunk, mintegy 400 óvodás és alsós iskolás tekintette meg a darabot. Ez egy meseelőadás volt A pöttyös manók címmel.
    • A Pöttyös Manók előadáson a rajzpályázat kihirdetésére is sor került. 80 kisgyermek készített rajzot. 4 fős szakmai zsűri bírálta el a rajzokat. A díjátadásra ünnepélyes keretek között került sor a Petőfi Iskolában került sor, mivel a rajzoló gyerekek innen kerültek ki. Az első három helyezést elért tanulókon kívül jutalomban részesítettünk minden a rajzversenyen részt vett tanulót és az osztályok egy-egy társasjátékot is kaptak.