Fehér Rózsa Színjátszó Csoport

Színjátszókörünk 2017 szeptemberében alakult. Steigerwaldné Baranyák Ágnes így mutatta be társulatunkat:

Más bőrében

Bemutatkozik a Fehér Rózsa Színjátszó Csoport

Heinemann Ildikó evangélikus lelkész asszony ötlete és kezdeményezése nyomán, 2017. szeptember 18-án életre kelt a városban egy új amatőr művészeti közösség, a Fehér Rózsa Színjátszó Csoport. Szerencsémnek és megtiszteltetésnek tartom, hogy e csoport vezetésére alkalmasnak találtattam. Nagy örömmel fogadtam el a felkérést.

Egyediségünket az adja, hogy tagjaink a legváltozatosabb korosztályból sorakoztak mellénk, 10 évestől az ötvenesekig. Jelenlegi létszámunk 15 fő, név szerint:Baranyi Ádám, Czeglédi Zsigmond, Darai Gergő, Károly Katalin, Király Ildikó, Kiss Réka, Koczor Márta, Kovács Bence, Lengyel Zsombor, Nagy Gyula, Papp Ádám, Pfeffer Balázs, Preg Dorina, Takács Katalin és Vadászi Fruzsina.

Ezt az adottságunkat igyekszünk hasznunkra is fordítani: olyan történeteket szeretnénk színpadra állítani, amelyek minden életkorban érdeklődésre tarthatnak számot. Amolyan “családi színházat” kívánunk létrehozni, ahol a nézőtér soraiban együtt helyet foglaló nagyszülő, szülő és (nem túl apró) gyermek is megtalálja a derűs szórakozást és a szellemi táplálékot. Tematikus megkötésünk nincs. Felgyorsult, elgépiesedett és érdekközpontú világunkban, melyben jelenleg élünk, úgy érezzük, nem felesleges emberi értékeink hangsúlyozása, ezzel egy élhetőbb világkép ábrázolása. Ezt tartjuk szem előtt a darabok kiválasztásakor, remélve, hogy “színünkkel” gazdagíthatjuk majd a városi programok sokféleségének palettáját.

Csoportunk az Evangélikus Egyházközség égisze alatt működik, otthonunk és próbáink helyszíne a vecsési templom épülete. Terveinket a Vecsés Város Önkormányzatához benyújtott pályázat segítségével tudjuk megvalósítani, melyet ezúton is köszönünk. Előadásainknak a Bálint Ágnes Kulturális Központ ad helyet.

Elsőként 2018. május 12-én 17 órai kezdettel mutatjuk meg magunkat a színpadon. A 20. század elején játszódó, de bizonyos értelemben ma is fontos üzenetekkel bíró történet próbái már javában folynak, és reméljük, hogy a végeredmény értő fülekre és szívekre talál majd. (A következő előadás feltehetően 2019 májusa körül várható. – a szerk.)

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Steigerwaldné Baranyák Ágnes

Fehér Rózsa Színjátszó Csoport